Bonsai gieters om uitspoelen te voorkomen
Verzorging
Fons van Dosselaar
Verzorging
1 min
0

Bonsai boom verzorgen in juli

1 min
0

Als het in juli en augustus erg warm is gaan je bomen in een soort ruststand. Ze stoppen met groeien. Bescherm je bomen tegen extreme hitte. Zo voorkom je onherstelbare schade. Het verzorgen van je bonsai bomen, met name het water geven is nu van levensbelang.

Wat is de beste bonsai standplaats in juli?

Blijf je bomen regelmatig draaien en plaats je loofbomen afwisselend in de zon en halfschaduw. Je kunt de bonsaischaal koel houden door vaker water te geven of als dat niet lukt hem in de volle grond te plaatsen. Een vochtige omgeving voorkomt dat het blad verbrandt. Probeer je bomen ook zoveel mogelijk bij elkaar te plaatsen. Dat maakt het verzorgen makkelijker.

Hoe vaak en hoeveel water geef je bonsai in juli?

Besproei nooit rond de middag de kroon van je bonsai. Geef vroeg in de ochtend of laat in de middag water. Geef laat in de avond géén water meer. Als het blad niet meer kan opdrogen zijn je loofbomen gevoelig voor meeldauwZorg ervoor dat de bonsaigrond niet wordt uitgespoeld. Om dit te voorkomen zijn er speciale gieters en sproeiers.


Welke mest geef je bonsai in juli?

Geef in juli vaste en vloeibare bonsai mest. Ben voorzichtig met teveel mest boven de 25 graden. Heb je het gratis bemestingsschema al?

Bonsai snoeien in juli

Bladsnoei kun je in juli nog toepassen. Daarna niet meer. Verwijder verwelkte bloemen en enkele bloemknoppen van bloeiende bonsai. Laat niet alle bloemknoppen bloeien omdat dit je boom verzwakt. Zo spaar je reserves voor het volgende jaar. Het aantal knoppen (dus vruchten) dat je laat staan is afhankelijk van de grootte van de boom. Het is niet nodig om aan alle takken vruchten te laten zitten. Realiseer je dat iedere vrucht energie kost.

Bonsai verpotten in juli

In juli worden bonsai alleen verpot als daar een acute reden voor is.

Ongediertebestrijding bonsai in juli

Controleer bonsai met een ruwe schors op wormen, kevers, schilluizen, wolluis, spintmijt enz. Let er vooral op of in de openingen van de stam geen insecten zitten. Je kunt insecten met diverse bestrijdingsmiddelen tegen gaan of met een pincet.

bonsaiziekte wolluis

Alvast vooruit kijken? Lees de blog Bonsai bomen verzorgen in augustus >>>

Bronnen:

Reacties
Categorieën