Bonsai begin cursus

Bonsai begin cursus

Start uw hobby niet met vallen en opstaan, met onjuist startmateriaal of met onnodige en overbodige aanschaffingen.

Belangstelling voor een startercursus Bonsai ???

Welnu, Bonsaihobby b.v. biedt u de mogelijkheid dat onder deskundige begeleiding te doen. In deze cursus wordt de Japanse stijl en traditie gehanteerd en wordt er uitgegaan van een zgn. “nul-niveau”. Inhoud van de cursus:

– oorsprong en ontstaansgeschiedenis bonsai

– bespreking, uitleg en gebruik benodigd materiaal/gereedschap

– uitleg van de diverse basis bonsaistijlen

– hoe bonsai te verwerven

– criteria bij de keuze van uitgangsmateriaal

– vormen, bedraden, snoeien en nijpen.

– criteria bij keuze van potten

– wortelsnoei en verpotten

– bewatering, bemesting en standplaats voorde bonsai

– vormen van een (eigen) geschikte boom in een MOYOGI (boom met beweging)

– maken van een YOSHE-UE (bosbeplanting).

De cursus bestaat uit 5(vijf) lessen van ±3(drie) uur. Deze vinden op nader te bepalen weken plaats. De les m.b.t het snoeien vindt, afhankelijk van het groeiseizoen, op een nader te bepalen datum in het voorjaar plaats. Dit in verband met voldoende divers materiaal om te snoeien. (Geef  op de website aan welke avonden of zaterdag voor de middag uw voorkeur heeft, dan kunnen  wij daar rekening mee houden).

De cursus wordt gegeven door Ruud van Doorn Indien dit uw eerste kennismaking is met bonsai, is het goed te weten dat u t.b.v. de hobby minimaal moet beschikken over een langbenige schaar, wortelschaar, draadtang, jintang, concaaftang en alum.draad in de maten 1mm, 1,5 mm, enz. t/m 3 mm. Andere zaken zijn optioneel en later aan te schaffen. Tijdens de cursus kunt u e.e.a. met korting aanschaffen. Daarbij kunt u zich laten adviseren en informeren bij bonsaihobby Evt. is het mogelijk tijdens de avonden gebruik te maken van ons gereedschap, Aluminium draad moet u wel (tegen speciale condities) aanschaffen, dit omdat U veel het bedraden praktisch moet beoefenen. Informeer naar beschikbare cursusplaatsen bij Ruud Mocht u nog steeds vragen hebben, neem dan eveneens contact op met Ruud van Doorn .

De kosten bedraagt €160,- (incl. boom en pot )

Bijeenkomsten

Momenteel komt een aantal bonsaihobbyisten uit de wijde omgeving maandelijks bij elkaar in Someren om samen aan hun bonsai te werken en te leren hoe ze een bonsai gezond kunnen houden. Bij voldoende belangstelling (5 a 8 personen) starten we met de begincursus. Inschrijven kan via: info@bonsaihobby.nl