Bonsaihobby | Samen groeien met bonsai

Bonsai Beginners Gids lezen
Bonsaihobby ondersteunt beginnende en gevorderde bonsailiefhebbers te groeien met bonsai. Regelmatig ontvangen meer dan 2.700 bonsailiefhebbers onze gratis tips, maandchecklists en snelgidsen over creatie en verzorging van bonsai. Je leert wat je kunt doen om nog meer resultaat uit je bonsai te halen. Daarnaast geven we een beginnerscursus en organiseren we doe-dagen waar ruimte is voor het delen van kennis en ervaring in een gezellige sfeer. Daarnaast organiseren wij workshops met bekende bonsaimeesters die een voorbeeld zijn in de bonsaiwereld. Het is onze missie om bonsailiefhebbers uit héél Nederland en België fysiek én online met elkaar te verbinden. Bij Bonsaihobby werken we continu met een team aan innovatieve bonsaitools om deze fantastische hobby gemakkelijker te maken. In onze bonsai webshop vind je ruim 300 producten die je nodig hebt om bonsai te creëren en goed te verzorgen.
Eigenaren Bonsaihobby Marco en Fons

Eigenaren van Bonsaihobby

Marco Vossen startte de bonsai-hobby al op zijn achttiende. Op een gegeven moment komt Marco in aanraking met Ruud van Doorn. Een bonsailiefhebber met een eigen bedrijf: Bonsaihobby. Ze krijgen een klik en menig cursus en workshop wordt samen bezocht. Als Ruud na een kort ziektebed op 20 oktober 2018 komt te overlijden neemt Marco, samen met Fons van Dosselaar het bedrijf over. Marco is altijd aanwezig tijdens de doe-dagen en verstuurt elke bestelling van de webshop. Hij is het liefst in de praktijk bezig en runt naast Bonsaihobby ook nog Vossen Natuursteen, samen met zijn broer. 


Fons van Dosselaar kwam rond 2007 met deze hobby in aanraking. Na eerst te zijn gestart met een koivijver en Japanse tuin sloeg het bonsaivirus natuurlijk ook snel over. Fons kwam via een hele andere weg in contact met Ruud van Doorn. Zij komen terloops tot de ontdekking dat ze een liefde voor dezelfde hobby delen. Fons heeft naast bonsai zijn hart verloren aan online marketing en doet er dan ook alles aan om zoveel mogelijk bonsaïsten samen te verbinden. Naast Bonsaihobby is Fons samen met zijn vrouw eigenaar van Vinda Media.

Het logo van Bonsaihobby is geïnspireerd op de 'de drie vrienden van de winter'

Het logo van Bonsaihobby

'De Drie Vrienden van de Winter'

Het logo van Bonsaihobby is geïnspireerd op de 'de drie vrienden van de winter'

Het logo van Bonsaihobby

'De Drie Vrienden van de Winter'

Het logo van Bonsaihobby is geïnspireerd op het thema van 'de drie vrienden van de winter'. De Drie Vrienden van de Winter staan in de Oost-Aziatische cultuur voor de den (pinus), de bamboe en de pruimenboom (prunus). Deze planten worden veel gebruikt als motief in winterse vogel- en bloemschilderingen omdat ze ook in de winter hun schoonheid behouden. De den en bamboe blijven ook in de winter groen en de prunus is met zijn vroege bloesems een eerste aankondiging van de lente.
Gezamenlijk staan ze symbool voor standvastigheid, doorzettingsvermogen en veerkracht.

Leuk weetje! Het meervoud van 'bonsai' is 'bonsai'. In zowel het Nederlands als het Engels blijft het woord hetzelfde in het meervoud. Dit komt omdat 'bonsai' een Japans woord is en in het Japans geen onderscheid wordt gemaakt tussen enkelvoud en meervoud voor zelfstandige naamwoorden. Dus, of je nu naar één bonsaiboompje of meerdere bonsaiboompjes verwijst, je gebruikt hetzelfde woord: 'bonsai'. Dus het meervoud 'bonsais', wat vaak gebruikt wordt in de bonsaiwereld, is onjuist.