Dennen zijn een van de meest populaire soorten in de bonsai-hobby. Ze worden vaak gezien als meest traditionele en beeldbepalende vertegenwoordiging van bonsai. Hun karakteristieke naaldachtige groei en schubachtige schors geven hen een uniek uiterlijk dat zeer gewaardeerd wordt in de bonsai-wereld. Dennen kunnen in diverse stijlen worden gevormd, wat ze zeer veelzijdig maakt voor bonsai liefhebbers.
Een belangrijk aspect van het verzorgen van dennen als bonsai is het begrijpen van hun groeipatronen. Dennen kunnen grofweg worden onderverdeeld in twee categorieën: soorten met één groeispurt per jaar en soorten met twee groeispurten per jaar. Dit onderscheid is cruciaal omdat het de snoei- en verzorgingstechnieken beïnvloedt die je moet toepassen. Ook maken we een verschil in twee- en vijf naalden dennen.
Ervaring uit onze eigen praktijk
lezers van onze tips
40
Deze praktische gids (Pdf) kost nu slechts 11,70 EUR (normale prijs 14 EUR)
Hier krijg je een beeld van de binnenpagina's:
Vind jij vormgeving ook de grootste uitdaging van je bonsai hobby? Om basisfouten in het design te voorkomen hebben wij een praktisch e-book + luisterboek samengesteld met een overzicht van de belangrijkste BONSAI BASIS REGELS.
Pdf van 12 pagina's met mooie foto's en duidelijke illustraties
Luisterboek (MP3) om je leerproces te optimaliseren. Als je tegelijk leest en luistert komt de info beter binnen.
In dit schema (Pdf) ontdek je van 17 bonsaisoorten wanneer en hoe je je bonsai het beste kunt bemesten. Ook is de frequentie van vloeibare en vaste meststoffen aangegeven. Download het schema, print het uit en hang het op in de buurt van je meststoffen!
Met deze snelgids (Pdf) kom je van 15 bonsaisoorten te weten hoeveel wortels je mag snoeien. Ook lees je per bonsai soort wanneer je ze het beste kunt verpotten.
Mijn naam is Fons en ik kwam in 2007 in aanraking met bonsai. Mijn eerste twee bonsai kreeg ik van mijn ouders als cadeau, wat mooi paste bij mijn koivijver en Japanse tuin.
Helaas, zonder de juiste kennis hebben ze niet lang geleefd. Daarna kocht ik al snel mijn eerste echte 'dure bonsai', een Azalea, maar ook die legde al snel het loodje. Echt balen, ik wist gewoon te weinig.
Toen besloot ik om het goed aan te pakken en me te verdiepen in bonsaiverzorging. Ik las veel boeken en tijdschriften en keek nachtenlang video's op YouTube.
Om nog meer te leren, sloot ik me aan bij een plaatselijk bonsaigroepje waar ik veel leerde over design, snoeien en verzorging. Ik volg nog steeds lessen bij bonsai artiest Marc Noelanders uit België. Bij Marc heb ik de kunst van het vormgeven van bonsai verder kunnen ontwikkelen.
Mijn naam is Marco. Ik was 18 toen ik startte met bonsai, niet wetende dat ik ooit een bonsaibedrijf zou beginnen. Ik heb veel geleerd bij Bonsaistudio Janssen-Koopmans in Grashoek en daarna bij Ruud van Doorn in Someren.
Na het lezen van stapels bonsaiboeken, ben ik ook lessen gaan volgen bij Marc Noelanders (de Bonsaischool). Die kennis geef ik nu weer door aan onze cursisten en clubleden. Naast bonsai ben ik gek op skiën en koken.
Ik ben het liefst in de praktijk bezig en run naast Bonsaihobby ook Vossen Natuursteen, samen met mijn broer.
Fons en ik hebben elkaar leren kennen tijdens de lessen van Marc Noelanders. We zijn allebei ondernemend en hebben voldoende kennis en ervaring om het bonsaivirus door te geven. Dat was een mooie basis om in 2018 te starten met Bonsaihobby.
Bij Bonsaihobby helpen we bonsailiefhebbers met het creëren en verzorgen van bonsai door gratis tips, checklists en handige gidsen te geven. We bieden een beginnerscursus en organiseren doe-dagen en workshops. In onze bonsaiwebshop bieden we ruim 300 producten aan om je bonsai goed te onderhouden.
Onze missie is om bonsaïsten uit heel Nederland en België, zowel op onze locatie als online, met elkaar te verbinden en kennis en ervaring te delen zonder informatie achter te houden.
Bonussen
stuur dan een mailtje naar info@bonsaihobby.nl, en we zullen jouw investering terugbetalen. Dit is een 12 maanden niet goed geld terug garantie.