Per maand weten wat je aan je bonsai moet doen?
Zodat jij het hele jaar kunt genieten van gezonde bonsai?

null

Met de BONSAI CHECKLIST krijg je een maandelijkse verzorgingsgids om jouw bonsai het hele jaar mooi en gezond te houden.

Dit krijg je:


 • Verzorgingsgids (Pdf) met indeling per maand
 • Gerichte  tips, taken en richtlijnen uit onze eigen praktijk
 • Extra notitiepagina per maand voor je eigen actiepunten
 • Compact en overzichtelijk, geen uitgebreid boekwerk
 • Voor beginners en gevorderden
 • 37 pagina's | A4-formaat

Bonsai is een hobby waar je het hele plezier aan kunt beleven. Om jouw bonsai bomen te verzorgen zijn er iedere maand wel klusjes die je kunt doen en richtlijnen waar je die maand rekening mee moet houden. Met de BONSAI CHECKLIST weet je precies wat je iedere maand moet doen! Als jij deze richtlijnen volgt houd je je bonsaicollectie het hele jaar mooi en gezond: jouw bomen ontwikkelen zich goed in de zomer, bouwen extra kracht op in de herfst, overleven natte en strenge winters en krijgen weer een goede start in de lente. Zo kun je een jaarrond genieten van misschien wel de mooiste hobby van de wereld :-)


Ja, ik wil deze BONSAI CHECKLIST

37 jaar

Ervaring uit onze eigen praktijk

3.300+

Gebruikers van de checklist

12

Maanden bonsai verzorging

Samenwerken aan bonsai
Mocht je het even niet meer weten wat je in een bepaalde maand met je boom moet doen is deze checklist een uitkomst om er iedere maand even bij te pakken.
Wilbert Verhoeven
Mock up cover bonsaichecklist

De BONSAI CHECKLIST gaat iedere maand over

 • de beste standplaats
 • water geven
 • snoeien
 • vormen
 • bedraden en ontdraden
 • bemesten
 • verpotten
 • en nog veel meer


Deze handige gids kost nu slechts 11,70 EUR (normale prijs 14 EUR)


Hier krijg je een beeld van de binnenpagina's:

null

null

null

Klik hier voor jouw BONSAI CHECKLIST


Je ontvangt de gids direct in je mailbox

De maandelijkse onderwerpen in beeld

Hoe snoei ik een bonsai?

Snoeien

Bedraden

Bonsai bitterzout strooien in oktober

Bemesten

Bonsai water geven

Water geven

Bonsai boom die ziek is

Ziekten en plagen

Wanneer kun je het beste een bonsai verpotten?3

Verpotten

Je krijgt ook 3 bonussen!

Bonus #1: E-book + luisterboek BONSAI BASIS REGELS (6,90 EUR Waarde)

Vind jij vormgeving ook de grootste uitdaging van je bonsai hobby? Om basisfouten in het design te voorkomen hebben wij een praktisch e-book + luisterboek samengesteld met een overzicht van de belangrijkste BONSAI BASIS REGELS.

 • Pdf van 12 pagina's met mooie foto's en duidelijke illustraties

 • Luisterboek (MP3) om je leerproces te optimaliseren. Als je tegelijk leest en luistert komt de info beter binnen.

Bonsai bitterzout strooien in oktober

Bonus #2: Bonsai Bemestigsschema ( 2,95 EUR Waarde)

In dit schema (Pdf) ontdek je van 17 bonsaisoorten wanneer en hoe je je bonsai het beste kunt bemesten. Ook is de frequentie van vloeibare en vaste meststoffen aangegeven. Download het schema, print het uit en hang het op in de buurt van je meststoffen!

Bonus #3: Bonsai Verpot- en Wortelsnoei Gids (5,95 EUR Waarde)

Met deze snelgids (Pdf) kom je van 15 bonsaisoorten te weten hoeveel wortels je mag snoeien. Ook lees je per bonsai soort wanneer je ze het beste kunt verpotten.

Krijg Alles voor slechts € 11,70!


Krijg de BONSAI CHECKLIST t.w.v. 14 EUR + 3 bonussen t.w.v. 15,80 EUR  

'We stellen ons graag even aan je voor!'

Mijn naam is Fons en ik kwam in 2007 in aanraking met bonsai. Mijn eerste twee bonsai kreeg ik van mijn ouders als cadeau, wat mooi paste bij mijn koivijver en Japanse tuin.

Helaas, zonder de juiste kennis hebben ze niet lang geleefd. Daarna kocht ik al snel mijn eerste echte 'dure bonsai', een Azalea, maar ook die legde al snel het loodje. Echt balen, ik wist gewoon te weinig.

Toen besloot ik om het goed aan te pakken en me te verdiepen in bonsaiverzorging. Ik las veel boeken en tijdschriften en keek nachtenlang video's op YouTube.

Om nog meer te leren, sloot ik me aan bij een plaatselijk bonsaigroepje waar ik veel leerde over design, snoeien en verzorging. Ik volg nog steeds lessen bij bonsai artiest Marc Noelanders uit België. Bij Marc heb ik de kunst van het vormgeven van bonsai verder kunnen ontwikkelen.


Eigenaren Bonsaihobby Marco en Fons

Mijn naam is Marco. Ik was 18 toen ik startte met bonsai, niet wetende dat ik ooit een bonsaibedrijf zou beginnen. Ik heb veel geleerd bij Bonsaistudio Janssen-Koopmans in Grashoek en daarna bij Ruud van Doorn in Someren.

Na het lezen van stapels bonsaiboeken, ben ik ook lessen gaan volgen bij Marc Noelanders (de Bonsaischool). Die kennis geef ik nu weer door aan onze cursisten en clubleden. Naast bonsai ben ik gek op skiën en koken.

Ik ben het liefst in de praktijk bezig en run naast Bonsaihobby ook Vossen Natuursteen, samen met mijn broer.

Fons en ik hebben elkaar leren kennen tijdens de lessen van Marc Noelanders. We zijn allebei ondernemend en hebben voldoende kennis en ervaring om het bonsaivirus door te geven. Dat was een mooie basis om in 2018 te starten met Bonsaihobby.


Bij Bonsaihobby helpen we bonsailiefhebbers met het creëren en verzorgen van bonsai door gratis tips, checklists en handige gidsen te geven. We bieden een beginnerscursus en organiseren doe-dagen en workshops. In onze bonsaiwebshop bieden we ruim 300 producten aan om je bonsai goed te onderhouden.

Onze missie is om bonsaïsten uit heel Nederland en België, zowel op onze locatie als online, met elkaar te verbinden en kennis en ervaring te delen zonder informatie achter te houden.

'Volg onze tips en richtlijnen en krijg in één jaar tijd een sterke en gezonde bonsai collectie!'

Tevreden gebruikers van de Bonsai Checklist!

Alle gegevens komen goed van pas. Mijn bonsai staan er goed bij.

groeten plm

Pim Kalkman

'Ideaal voor beginners én gevorderden. Je steekt er altijd iets van op!'
Lars Blom

'Heel veel nuttige en goede informatie, is de moeite waard om te bestellen'

Samenwerken aan je bonsai
Huub en Greet


Wat kun je elke maand verwachten?

Bekijk bomen in de natuur in januari

Januari

In de winter hebben bonsai ook alle aandacht van je nodig. Let er op dat je bomen niet uitlopen. Ze mogen niet te nat staan maar ook weer niet uitdrogen. In januari krijg je tips over de bestrijding van ongedierte, de vormgeving en krijg je een tip over een belangrijk klusje dat je al in januari kunt doen.

Bonsaiziekte bladluis

Februari

Over het algemeen gelden in februari dezelfde richtlijnen als in januari. Met het huidige klimaat kunnen we eind februari al een aantal warme dagen verwachten. In februari krijg je o.a. tips waar je loofbomen het beste kunt plaatsen, hoe je ze snoeit en vermeerdert.

Bloesem in het voorjaar van de pruim boom

Maart

De meeste bonsai komen deze maand in de groeifase. Geef je bomen daarom meer aandacht dan de afgelopen rustperiode. Net als februari kun je nu te maken hebben met grote temperatuurverschillen. In maart gaan we uitgebreider in op de standplaats en krijg je waardevolle tips over water geven, knopsnoei van loofbomen, over bemesten en geven we een opmerkelijke visie over het verpotten van bonsai.

De bste standplaats voor je bonsai in de zomer

April

In principe gelden voor april dezelfde regels als voor maart. Het enige verschil is dat de bomen al verder ontwikkeld zijn. In april hebben we extra aandacht voor de standplaats en het snoeien van loof- en naaldbomen. Je krijgt tips over goede schimmels bij het verpotten en hoe vaak en met welke meststoffen je het beste kunt bemesten.

Hoe verzorg je bonsai in de lente?

Mei

Mei staat in het teken van water geven en snoeien. Ook krijg je een handig bemestingsschema en attenderen we je op onder andere het bestrijden van RUPSEN!

In juni bloeien de Satsuki bonsai

Juni

In deze maand staan alle gezonde bonsai bomen vol in het loof. De nieuwe scheuten zijn volgroeid. In juni vertellen we welk offer je zou kunnen brengen voor de gezondheid van loofbomen…. Je krijgt tips over water geven en hoe je sterke compacte groei kunt krijgen bij je bonsai.

Weet je genoeg?

Bestel nu de 'Bonsai Checklist'
En krijg een mooie en gezonde bonsai collectie!
Mock up cover bonsaichecklist
€ 14,--
€ 11,70

BONSAI CHECKLIST

 • Verzorgingsgids (Pdf) met indeling per maand
 • Gerichte  tips, taken en richtlijnen uit onze eigen praktijk
 • Extra notitiepagina per maand voor je eigen actiepunten
 • Compact en overzichtelijk, geen uitgebreid boekwerk
 • Voor beginners en gevorderden
 • 37 pagina's | A4-formaat


Bonussen

 • Bonus #1: E-book + luisterboek BONSAI BASIS REGELS (6,90 EUR Waarde)
 • Bonus #2: Bonsai Bemestingsschema ( 2,95 EUR Waarde)
 • Bonus #3: Bonsai Verpot- en Wortelsnoei Gids (5,95 EUR Waarde)
Voorkom het uitspoelen van bonsaigrond tijdens het water geven

Juli

Bescherm je bomen deze maand tegen extreme hitte. Vermijd zo onherstelbare schade. In juli is er extra aandacht voor de standplaats, bladsnoei van loofbomen en de verzorging van bonsai bomen op het gebied van ongediertebestrijding.

Bonsai hebben in augustus ook vakantie!

Augustus

De bonsai verzorging hangt deze maand sterk af van de temperatuur en het feit dat de groei stagneert of al gestopt is. Maak, als je op vakantie gaat, een waterdicht plan om je bonsai bomen niet te laten uitdrogen. In de blog van augustus geven we een suggestie om dit te voorkomen.

Hoe verzorg je je bonsai bomen in september?

September

In september kan het nog erg warm zijn. Houd je bonsai daarom goed in de gaten. Alle punten die we iedere maand bespreken komen in september voorbij. September is ook een ideale maand om op jacht te gaan naar startplanten en pré-bonsai.

Bonsai verpotten in de herfst

Oktober

De daglengte én temperatuur zijn in de herfst én in de lente vergelijkbaar. Voor beide seizoenen gelden vergelijkbare verzorgingstips voor bonsai bomen. In oktober begin je met de voorbereidingen voor de winter. In oktober krijg je onder andere tips over het verzorgen van bonsai bomen op het gebied van de standplaats, het snoeien én noemen we een meststof die ervoor zorgt dat je bonsai groen worden en sterk de winter ingaan.

Bescherm je bonsai tegen een pak sneeuw

November

Als het goed is zijn je bonsai nu in de ruststand. Blijf altijd alert op temperatuurstijgingen en voorkom dat je bomen beginnen uit te lopen. In november besteden we speciale aandacht aan de beste bonsai standplaats, krijg je tips over water geven (!), vormgeving en het verpotten van bonsai bomen.

Hoe snoei ik een bonsai?

December

De bonsai zijn nu volledig in de rust. Bescherm je bonsai tegen strenge vorst. Een paar graden vorst kan geen kwaad. Dit is ongediertebestrijding op natuurlijke basis!

100% Tevredenheidsgarantie!

Als je niet tevreden bent om WAT voor reden dan ook...

stuur dan een mailtje naar info@bonsaihobby.nl, en  we zullen jouw investering terugbetalen. Dit is een 12 maanden niet goed geld terug garantie. Je kunt dus op onze kosten testen hoe jouw collectie zich binnen een jaar ontwikkelt.

Twijfel je nog? Voor nog geen euro per maand geniet je jaar in jaar uit van een mooie en gezonde bonsai collectie!

Bestel hier de Bonsai Checklist + Bonussen 
Mock up cover bonsaichecklist
€ 14,-
€ 11,70

BONSAI CHECKLIST

 • Verzorgingsgids (Pdf) met indeling per maand
 • Gerichte  tips, taken en richtlijnen uit onze eigen praktijk
 • Extra notitiepagina per maand voor je eigen actiepunten
 • Compact en overzichtelijk, geen uitgebreid boekwerk
 • Voor beginners en gevorderden
 • 37 pagina's | A4-formaat


Bonussen

 • Bonus #1: E-book + luisterboek BONSAI BASIS REGELS (6,90 EUR Waarde)
 • Bonus #2: Bonsai Bemestingsschema ( 2,95 EUR Waarde)
 • Bonus #3: Bonsai Verpot- en Wortelsnoei Gids (5,95 EUR Waarde)