Tijdens de doe-dagen haal je samen het beste uit je boom!

  • Ontmoet andere bonsailiefhebbers
  • Kom wanneer het jou uitkomt
  • Deel je passie en kennis
  • Beginners en gevorderden helpen elkaar
  • Werk in een ontspannen sfeer
  • Ga met een voldaan gevoel naar huis
Kennismaken? Reserveer je dag
Meer weten? Scroll verder
50+
Leden
50
Doe-dagen per jaar!
2,5 uur
Per doe-dag
35+
Jaar ervaring

  Waarom SAMEN aan je bonsai werken?

Met anderen samenwerken aan je bonsai

Geeft voldoening

Samen aan je bonsai werken en met elkaar genieten! Daar doe je het voor.
Bonsai hobby waar je van afschakelt

Je schakelt af

Lekker ontspannen met je hobby bezig zijn. Daar schakel je van af.
Creatieve bonsai hobby die verbindt

Je durft meer

Soms zit je vast. Omdat we elkaar helpen wordt je creatiever en durf je meer.
Beleef meer plezier met onze bonsaitools

Je krijgt waardering

Trots op het resultaat? Omdat je uren aan je boom hebt gewerkt is het leuk om een complimentje te krijgen.

Samen je bonsai passie delen

Ontmoet mede-hobbyisten

Man, vrouw, jong, oud(er), beginner of gevorderde, we zijn allemaal bonsailiefhebber in hart en nieren.

Bonsai leren en kennis delen

Je leert van elkaar

Beginners en gevorderden helpen elkaar. Je ontdekt hoe anderen hun bomen vormgeven en verzorgen.
Eigenaren Bonsaihobby Marco en Fons

Wie is Bonsaihobby?

Bonsaihobby laat liefhebbers op een laagdrempelige manier kennis maken met bonsai. Dit doen we door het geven van een beginnerscursus en het organiseren van deze doe-dagen. Daarnaast organiseren wij regelmatig workshops met bonsaimeesters die een voorbeeld zijn in de bonsaiwereld.

Het is onze missie om bonsailiefhebbers uit héél Nederland en België op onze locatie in Someren én online met elkaar te verbinden. Kennis en ervaring delen staat bij ons hoog in het vaandel.

Daarnaast vind je in onze webshop ruim 300 producten om bonsai goed te kunnen vormgeven en verzorgen.


Georganiseerd door ervaren bonsaïsten


Marco: "Ik was 18 toen ik startte met mijn 'bonsai-hobby', niet wetende dat ik ooit een bedrijf zou starten, genaamd: Bonsaihobby. Ik heb veel geleerd bij Bonsaistudio Janssen-Koopmans in Grashoek en naderhand in de studio van Ruud van Doorn. Zelf volg ik veel cursussen en workshops. Daar put ik waardevolle kennis uit, die ik kan toepassen op mijn eigen bonsai. Maar ook tijdens de doe-dagen, cursussen en workshops die we bij Bonsaihobby organiseren."


Fons: "De eerste keer dat ik met bonsai in aanraking kwam was door de film Karate Kid (1984). Jaren later kwam ik de tweede keer in contact met bonsai. Mijn ouders gaven mij twee bonsais cadeau. Omdat ik niet wist hoe ik ze moest verzorgen hebben ze helaas niet lang geleefd. De derde keer dat ik met bonsai in aanraking kwam was tijdens een bezoek aan de Open dag van een plaatselijke koidealer. Een aantal professionele bonsailiefhebbers gaven er een demo met een aantal prachtige bomen. Toen was ik definitief verkocht."

Kom vrijblijvend kennismaken

We kunnen ons voorstellen dat je eerst de sfeer wilt proeven tijdens de doe-dagen.

Dat kan!

In september hebben we weer de open doe-dagen om de sfeer te komen proeven.

Loop je al een tijdje mee of ben je een beginner?

In beide gevallen nodigen wij jou van harte uit om een kijkje bij ons te komen nemen. Neem gerust een boom mee als je advies nodig hebt.

Als je indruk positief is kunnen we samen bepalen welk abonnement het beste bij jou past. Met een strippenkaart kom je telkens wanneer het jou uitkomt (10 keer op een dag naar keuze, onbeperkt houdbaar, €115,-) en met een vast abonnement kom je elke maand op dezelfde dag (10 keer, geldig voor een kalenderjaar, €85,-).

Graag tot gauw bij misschien wel de gezelligste bonsaiclub van Nederland en België!

Bonsaihobby. Door bomen verbonden

Hoe ervaren andere liefhebbers de doe-dagen?

Samenwerken aan bonsai
Het is geweldig om aan je bonsai te werken in een club van mensen die allemaal hetzelfde doel nastreven: een zelf “gemaakte” bonsai. Je helpt elkaar, de een weet net iets meer dan de ander van een soort of hoe die specifieke boom gesnoeid of gevormd moet worden. Omdat je elkaar helpt leer je van elkaar. Iedereen is ook bereid om te helpen en de kennis die hij of zij heeft te verspreiden. Je probeert om steeds op een vaste doedag te komen zodat je steeds met dezelfde mensen bent wat het vriendschapsgevoel versterkt. Je bent blij als je elkaar weer ziet. De locatie die we nu gebruiken is erg fijn, ruimte genoeg voor iedereen en zelfs om te frezen.
Petra ervaart een vriendschapsgevoel
Samenwerken aan bonsai
Mocht je het even niet meer weten wat je moet doen met je boom, tijdens de gezellige doedagen zijn er genoeg enthousiaste bonsaihobbyisten op verschillende niveaus die je willen helpen en adviseren. Hierdoor haal je het beste uit je bomen.
Wilbert haalt het beste uit zijn boom
Samenwerken aan je bonsai
Wij vinden het fijn om naar de doe dagen te komen. De sfeer is gemoedelijk. De locatie is perfect en van alle gemakken voorzien. We leren altijd wat, kunnen als we dat nodig hebben meteen materiaal kopen. We komen op ideeën en het resultaat van de bomen wordt altijd mooier. We hopen er nog lang van gebruik te mogen en kunnen maken.
Huub en Greet genieten er vooral van
Samenwerken aan je bonsai
Ik vind het fijn dat je gewoon op je eigen niveau kunt werken. Iedereen helpt elkaar! Dankzij de hulp van de andere leden zijn mijn bomen de laatste jaren beter en mooier geworden. De sfeer is goed en gezellig. Ook is het handig dat alle materiaal aanwezig is. Ik raad alle bonsailiefhebbers aan om eens te komen proefdraaien. Tot ziens!
De bomen van Wiel zijn mooier geworden

Ja, ik ben nieuwsgierig,
ik wil vrijblijvend komen kijken!

Reserveer je bezoek
We maken tijd voor je!