Over ons

Bonsai Hobby is opgericht door Ruud van Doorn (1960) in februari 2013. In januari 2018 kreeg Ruud te horen dat hij ongeneeslijk ziek was. Op 15 oktober 2018 is hij na een oneerlijke strijd overleden.
Vlak voor zijn overlijden gaf Ruud nog les aan maar liefst 65 bonsailiefhebbers. Ruud leerde de cursisten alles over technieken, het vormen, het bedraden, het verpotten en het verzorgen van de bomen.
Om zijn cursisten te voorzien van kwalitatief goed bonsaigereedschap en toebehoren startte hij in 2013 met de webshop www.bonsaihobby.nl.
De visie van Ruud was dat je deze prachtige hobby niet in je eentje kunt bedrijven. Ondanks dat je tegenwoordig veel kennis kunt vergaren via boeken, cursussen en internet was Ruud van mening dat je ook veel kunt leren van ervaren hobbyisten. Zo wordt de kennis van deze eeuwenoude hobby overgedragen van generatie op generatie.

De toekomst van Bonsai Hobby

Het stokje van Bonsai Hobby wordt overgedragen aan twee enthousiaste bonsailiefhebbers.
Marco startte de hobby al op zijn achttiende. Marco en Ruud hebben elkaar leren kennen bij Bonsaistudio Janssen-Koopmans in Grashoek. Vanuit Someren reden ze iedere maand samen naar Grashoek en bezochten ze ook de jaarlijkse open dagen met Pasen en Pinksteren. Zo ontstond een mooie bonsai vriendschap.
Marco is getrouwd, heeft twee zonen en is samen met zijn broer eigenaar van Vossen Natuursteen in Someren.

Marco Vossen (1968) uit Someren

Marco Vossen
Fons kwam 12 jaar geleden met deze hobby in aanraking. Na eerst te zijn gestart met een koivijver en Japanse tuin sloeg het bonsaivirus natuurlijk ook snel over. Fons en Ruud hebben met elkaar samengewerkt. Ruud verzorgde de opmaak van de tijdschriften voor het mediabedrijf van Fons. Al snel kwamen ze er achter dat ze een gemeenschappelijke hobby deelden.
Fons is getrouwd en heeft twee zonen. Samen met zijn vrouw runt hij Vinda Media in Maasbracht.
Marco en Fons hebben elkaar leren kennen via een bonsaicursus die ze (eerder nog samen met Ruud) bij Marc Noelanders in België volgen.

Fons van Dosselaar (1965) uit Maasbracht

Beginnerscursussen

De beginnerscursussen worden voortgezet. 

Vanaf het nieuwe jaar vinden de cursussen plaats bij:
Vossen Natuursteen | Lage Akkerweg 4a | 5711 DC Someren | 06 – 502 822 80

Webshop www.bonsaihobby.nl

Ook de webshop wordt voortgezet. Men kan er als vanouds terecht voor schalen, gereedschap, draad, diverse grondsoorten en meststoffen. De spullen worden opgestuurd of kunnen na telefonisch overleg ook op bovenstaande adressen worden afgehaald.

Missie

Marco en Fons hebben de ambitie om de bonsaihobby groter te maken in Nederland en België. Naast de huidige beginners en gevorderden willen ze een groter publiek kennis laten maken met deze prachtige eeuwenoude levende kunstvorm.

Kwaliteit in bonsaimaterialen, getest door ervaren liefhebbers

Bonsaihobby staat voor kwaliteit en innovatie op het gebied van bonsaimaterialen. We willen wil het werken met bonsai een stuk gebruiksvriendelijker en minder zwaar maken. Onze bonsaimaterialen zijn uitvoerig getest door ervaren bonsaiisten.