Over ons

Mijn Naam is Ruud van Doorn 58 jaar jong gehuwd en wonende in Someren

Zo’n 20 jaar geleden maakte ik kennis met de bonsaihobby. Ik leerde via allerlei cursussen,  kijken en oefenen veel over het werken met en aan bonsai. De passie voor mijn hobby leverde mij veel plezier op. De kennis die ik in de loop der jaren opdeed wil ik graag met anderen delen. Het is bijna onmogelijk om deze prachtige hobby in je eentje te beoefenen. Natuurlijk kun je veel over bonsai te weten komen in boeken, tijdens cursussen en tegenwoordig ook via Internet. Maar het zal duidelijk zijn dat vooral het praten met ervaren hobbyisten en samen ideeën uitwisselen je een heel eind op weg kunnen helpen. Vaak merk je daardoor ook dat de vriendenkring in dit wereldje snel groter wordt.

Wat is nu de reden voor mij om een dergelijke bonsaiwebshop te beginnen.

Ik wil het graag aan u uitleggen.

Zo’n 20 jaar geleden kwam ik bij Bonsaistudio Janssen-Koopmans in Grashoek terecht. In die periode heb ik mijn passie voor bonsai opgebouwd. Helaas werd eigenaar Laurens Janssen door ziekte belemmerd om zijn cursussen en workshops voort te zetten. Na zijn overlijden is mij toen gevraagd door zijn cursisten om onder mijn leiding deze bonsaiwerkzaamheden voort te zetten.

Mede daardoor ben ik met een bonsaiwebshop begonnen waar iedere bonsailiefhebber voor alles terecht kan. In dit geval dus outdoor bonsaibomen, pré bonsaibomen, snoeischaren, speciale tangen, draad, grondsoorten, meststoffen, bonsaipotten, bonsaischalen en alle andere toebehoren.

Ruud van Doorn

intervieuw met Ruud van Doorn